کد خبر : 680
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 سپتامبر 2019 - 10:16

۱۴ دلیل برای اینکه دندان‌هایتان را کامپوزیت نکنید!

۱۴ دلیل برای اینکه دندان‌هایتان را کامپوزیت نکنید!
این روزها تب لمینیت و یا کامپوزیت دندان‌ها، به شدت در میان اقشار مختلف شدت گرفته است. آنچه در ادامه می‌خوانید، تجربه‌ و توصیه‌ای است از فردی که این فرآیند را طی کرده است.

راضیه غنجی:

در این مجال به مواردی می‌پردازیم که چرا نباید دندان‌ها را کامپوزیت کرد اگر قصد انجام این کار را دارید چند دقیقه وقت بگذارید و این مطلب را بخوانید.

  • اگر دندان‌های بزرگی دارید قطعاً کامپوزیت نکنید، چرا که کامپوزیت روشی است که با یک تراش سطحی مواد خمیری که از رزین ساخته شده است به وسیله تابش نور بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد، این مواد باعث بزرگتر شدن دندان‌هایتان می‌شود و این مسئله روی فرم لب تأثیر خوشایندی نمی‌گذارد.
  • اگر شما فقط با فرم دندان‌های خود مشکل دارید مثلاً انحراف دندانتان را دوست ندارید بهتر است از روش ارتودنسی برای اصلاح دندان‌هایتان استفاده کنید با این کار دندان‌های اصلی خود را هم از دست نمی‌دهید.
  • شما سال‌ها با دندان‌های خودتان زندگی کرده‌اید و آنها دوام و پایداری خود را از دست نداده‌اند، با کامپوزیت شما دندانی مقطعی را برای خود انتخاب می‌کنید که میزان ماندگاری آن با رعایت اصول بهداشتی حدود ۱۰ است و بعد از ۱۰ سال آن هم در بهترین حالت باید به تعویض کامپوزیت‌های خود اقدام کنید.
  • بعد از کامپوزیت به شما می‌گویند: از انجام ندادن بعضی اعمال مانند دندان قروچه، گاززدن ته دیگ، سیب و خوردن غذاهای سفت و جویدن یخ و فشار دندان‌ها به هم خودداری کنید، این بدان معنی است که شما باید یک سری عادات خود را که اتفاقاً عادت بدی نیست تغییر دهید.
  • اگر قصد انجام کامپوزیت دارید و پزشکتان به شما گفت هنگام لبخند تنها دندان‌های فک بالای شما دیده می‌شود و نیازی به اصلاح دندان‌های فک پایین ندارید قطعاً از این اقدام خودداری کنید زیرا شما قرار نیست با دندان‌هایتان فقط لبخند بزنید. از آنجایی که مواد کامپوزیت سفید رنگ است و حتماً همرنگ دندان‌های دیگرتان نیست شما با کامپوزیت لبخند و حرف زدن خود را دچار دو رنگی کرده‌اید که این اصلاً خوشایند نیست. یادتان نرود طبیعی بودن به مراتب از زیباتر شدن مهم‌تر است، با همین دندان‌های طبیعی راحت بخندید.
  • اگر از پزشکتان بپرسید کامپوزیت چقدر دوام دارد او حتماً خواهد گفت: طول عمر کامپوزیت ارتباط بسیار مستقیمی با مراقبت‌های فردی و رعایت بهداشت دهان و دندان دارد. این بدین معنی است که شما بلافاصله بعد از هر وعده غذایی باید مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. شما ممکن است با دندان‌های طبیعی خود یک شب بدون مسواک زدن بخوابید و مشکلی برای دندان‌هایتان پیش نیاید اما با کامپوزیت باید مراقبت خود را چندین برابر کنید که این اجبار می‌تواند به لحاظ روحی شما را آزار دهد.
  • پزشکتان در جلسه مشاوره به شما می‌گوید: «از آنجایی که این درمان بدون تراش انجام می‌گیرد تقریبا روشی بی‌ضرر و بدون خطر به شمار می‌آید.» شما باور نکنید روزی که برای انجام کامپوزیت مراجعه کنید او حتماً دندان‌های شما را می‌تراشد و می‌گوید این تراش بسیار سطحی است و برای این است که مواد روی دندان‌های شما قرار بگیرد. پس شما با این کار به مینای دندان خود آسیب زده‌اید و سلامتی خود را فدای زیبایی کرده‌اید.
  • به شما خواهند گفت: کامپوزیت روشی است که در صورت عدم رضایت شما می‌توانید کامپوزیت خود را بردارید در حالیکه در کامپوزیت سطح جلوی دندان ها به وسیله مواد اسیدی متخلخل می‌شود تا به چسبیدن ونیر کامپوزیت به سطح دندان کمک کند و در آخر مواد باندینگ مخصوص (چسب) را بر روی سطح دندان استفاده می‌کنند و مواد کامپوزیت روی دندان قرار می‌گیرد با این کار و این مواد اسیدی حتماً شما دندان مادرزادی خود را ازدست داده‌‍‌اید. به همین دلیل اگر بعد از کامپوزیت به پزشکتان مراجعه کنید و از او بخواهید کامپوزیت‌های شما را بردارد. حتماً خواهید شنید که با این کار دیگر دندان‌های اصلی شما درخشندگی قبل را نخواهد داشت و رنگ‌پذیر می‌شود.
  • خوب است بدانید کامپوزیت بیشترین آسیب را به لثه می‌زند بنابراین اگر خوب بر روی دندان قرار نگیرد اولین آسیب جدی‌ای که به شما وارد می‌کند آسیب لثه است.
  • بسیاری از افراد از رفتن به دندان‌پزشکی حس خوبی ندارند و ممکن است در طول سال نیازی به حضور در مطب به یک دندان‌پزشک نداشته باشند، ما این خبر را به شما بدهیم بعد از کامپوزیت شما مجبورید هر شش ماه به پزشک خود مراجعه کرده و کامپوزیت‌های خود را بررسی کنید.
  • اگر قصد انجام این کار دارید برای جستجو و انتخاب پزشک مورد نظرتان مدت‌ها وقت بگذارید، به واقع این روش، روشی است که کاملاً با مهارت پزشک ارتباط مستقیم دارد، یک پزشک ناوارد می‌تواند باعث از بین رفتن دندان‌های شما شود.
  • اگر دندان‌های فعلی‌تان را روی هم می‌گذارید و دندان‌های فک بالا کمی جلوتر قرار می‌گیرد مطمئن باشید کامپوزیت روش خوبی برای شما نیست چرا که با کامپوزیت فک بالا، فک‌های خود را دچار عدم هماهنگی و زشتی کرده‌اید.
  • اگر اهل خوردن قهوه هستید باید خوردن آن را بسیار محدود کنید. به گفته متخصصان دندانپزشکی یون‌های رنگ قهوه می‌توانند سبب تغییر رنگ کامپوزیت دندان شوند.
  • اگر سیگاری هستید یا کامپوزیت را انتخاب کنید یا سیگار را. اگر قصد ترک سیگارتان را دارید کامپوزیت فقط به شما پیشنهاد می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود